Van alle markten thuis, ook in de exterieur fotografie!

Eindelijk is de lente weer begonnen! De eerste bloesem begint weer uit te komen en de vogeltjes zingen ons elke ochtend wakker. Wat betekend dat voor ITOOK, en willicht voor jou? Juist, het is weer tijd om buiten te fotograferen.

ITOOK is niet alleen geschikt voor de architect en interieur stylisten, maar ook voor alles wat met de exterieurfoto's te maken heeft, denk aan hoveniers, tuinarchitecten, gemeenten, kozijnfabrikanten, dakdekkers, omheining zetters, zonnepaneel zetters, en ga zo maar door.

Interesse? Of ken je iemand die interesse heeft? Neem dan contact op, en krijg de scherp geprijsde tarievenlijst toegestuurd!

Wist u dat u bijvoorbeeld bij ITOOK unieke exterieurfoto's kan laten maken in het donker? Of vanuit een hoogte van 8 meter? 

IMG_7542.jpg
IMG_7553.jpg
IMG_7554.jpg
IMG_7597.jpg
IMG_7559.jpg
IMG_7548.jpg
IMG_7546.jpg

a New Start

ITOOK a new Start.jpg

ITOOK levert inmiddels al 5 jaar fotografiediensten. Tijd voor een grote verandering. Daarom nu: Een compleet nieuwe start voor ITOOK!

ITOOK gaat All Out!
— Merijn Geurts

Met ingang van 1 maart 2018 ga ik (Merijn) full-time voor ITOOK aan de slag, waar ITOOK eerst nog een bijverdienste was naast een full-time baan. 

Wat betekent dit voor ITOOK in de toekomst?

  • Nog meer fotografiediensten!
  • ITOOK gaat zich specifieker richten op bepaalde doelgroepen en werkzaamheden
  • Een betere bereikbaarheid
  • Snellere levertijden
  • Meer status updates, blogs en socialmedia content
  • Een vernieuwde website

Oftewel, een frisse nieuwe start voor ITOOK! Dus like mijn Facebook pagina, volg mijn Instagram en neem regelmatig een kijkje in deze blog om helemaal up-to-date te blijven over alles wat er binnen ITOOK gebeurd.

Architecture II

Als full-time vastgoed fotograaf voor makelaars verrassen niet veel woningen mij meer. Ik zie grote woningen, kleine woningen, mooi ingerichte woningen, wat minder mooi ingerichte woningen, dure woningen, en wat minder dure woningen. Maar wat zijn dan de leukste woningen? Nou dat ligt over het algemeen meer aan de bewoners dan het type woning. Want een gezellig praatje maken op de locatie hoort er natuurlijk ook bij.
Maar als afgestudeerd ingenieur vind ik het juist heel mooi om speciale elementen van een woning mee te nemen die de woning zo speciaal maken.

Hoewel ik tijdens mijn full-time baan genoeg mooie woningen tegen kom zijn het vaak de woningen die ik voor de Architect (en ITOOK) fotografeer waar juist veel van dat soort details voorkomen en waar ik een extra dosis energie uit haal.

Zo was ik een tijdje geleden in het mooie Wijchen om voor Van Boven Architecten een pand vast te leggen die slechts enkele weken daarvoor opgeleverd is (de tuin enkele dagen).

Uiteraard was de architect weer zeer blij met de foto’s, maar ook de fabrikant van de houten delen die in dit woonhuis zijn gebruikt vond de foto’s perfect bij hun website passen als portfolio materiaal.
(http://www.platowood.nl/blog/projecten/villa-wijchen/)

Hoewel ik zo ongeveer nooit een selfie maak kon ik het in deze woning trouwens niet laten. Misschien heb je hem al gezien op mijn Instagram?

Dommelcross

Hoewel de lente toch al weer een tijdje begonnen is neem ik jullie even mee terug naar het frisse begin van februari waar ik het splinternieuw hardloop evenement ‘Dommelcross’ fotografeerde.


Dommelcross is een evenement waar deelnemers 6.1, 8.9 of 11.7 kilometer op een uitdagend parcours door het mooie natuurgebied van Sint-Michielsgestel hardlopen.

Mijn taak was om het evenement zo goed mogelijk vast te leggen. Het sfeertje maar ook wat persoonlijke shots van de deelnemers. Het was erg leuk om te doen! Ik kreeg bijna zin om zelf mee te rennen..


Het was even doorwerken maar de 477 geselecteerde en bewerkte foto’s heb ik dezelfde dag nog aangeleverd bij de organisatie, gevolgd door een leuke reeks complimenten!

Alle foto’s van het evenement staan ook op de website van Dommelcross: www.dommelcross.nl

Na het succes van deze eerste editie komt er volgend jaar een tweede editie van de Dommelcross, ik acht de kans zeer groot dat ik daar weer bij ga zijn. Tot dan!

Interieurfotografie (Exsta)

De laatste tijd ben ik met een aantal projecten bezig. Een daarvan is het vastleggen van een hele serie meubelstukken voor de meubel fabrikant Exsta.

Inmiddels ben ik drie keer op pad geweest en naar verschillende locaties gereisd om het Exsta meubilair op zijn mooist vast te leggen. Zo zijn we naar een meubelzaak in Antwerpen gegaan om een wat modernere setting te creëren en zijn we naar een pand in het centrum van ’s-Hertogenbosch gegaan om een wat industriële uitstraling neer te zetten.

Het vastleggen van meubilairstukken is heel leuk om te doen. Je kunt enorm veel spelen met het licht (studioflitsers) en het verplaatsen van het interieur.

Exsta gebruikt inmiddels een deel van deze foto’s voor op hun website. Ook verschijnt er binnenkort een brochure. Ik kan niet wachten om het eerste echte resultaat te zien!

Als de brochure er is volgt er zeker een tweede blog, daar komen ook nog wat andere foto’s in van een derde locatie (Den Haag) waar ik recent voor Exsta ben geweest.

Concept van de nog te drukken brochure